Actionfotograf

Actionfotograf är ett yrke på uppgång

På senare år har intresset för extremsporter vuxit; är det inte Fallskärmshoppning, så är det fjäderstyltor. Var stans ploppar det upp organisationer som specialiserar sig på olika extremsporter. Det växande intresset för extremsporter öppnar i sin tur nya dörrar – särskilt om du vill bli actionfotograf. Kombinationen extremsporter och sociala medier är lyckosam om du ser en karriär som actionfotograf framför dig – alla vill dela med sig av bilder och videoklipp på sina prestationer.

Hälsotrenden lever vidare, så även sociala medier. Därför faller det sig naturligt att utbudet av videos från extremsporter ökar; människor vill vara hälsosamma och delar gärna med sig av sin vardag. Tekniken har på senare år främjat utvecklingen, idag kan alla arbeta som actionfotograf. Egentligen behöver man inte mycket mer än en mobilkamera. För den som ta nästa steg finns andra, mer avancerade, alternativ att välja mellan.

GoPro är ett företag som specialiserar sig på actionkameror. Deras produkter tål både vatten och vind, de är stöttåliga samt vattentäta. Om du vill arbeta som actionfotograf är GoPro att rekommendera. Förutom att deras kameror är av hög kvalitet, inte minst vad gäller bildkvaliteten, är de även prisvärda. Sedan finns det mycket tillbehör att köpa till, beroende på vad du ska använda kameran till.

Drömmer du om att arbeta som actionfotograf? Det finns inga genvägar. Förhoppningsvis har du någon vän som tävlar i extrem–sport som du kan filma. Materialet kan du sedan öva på att redigera i din dator, en kunskap som är nog så viktig. Har du inte någon vän som tävlar i extremsport, kanske du gör det själv? GoPro möjliggör nämligen att filma sig själv med olika fästen, exempelvis från hjälmen.

Om varken du eller dina vänner är aktiva extremidrottare, då är Internet ett alternativ. Med hjälp av annonser kan du hitta en extremidrottare som vill bli filmad. De flesta uppskattar nämligen det. Kom ihåg att alla kan arbeta som actionfotograf.

actionfotograf